perjantai 14. lokakuuta 2011

Ei mitään uutta.

Tasan 1kk tokokokeeseen. Nyt alko syysloma ja päätin oikeasti tosissaan treenata joka päivä koetta ajatellen (sekä myös K09 Koiramessuja varten, johon ollaan lupauduttu tokonäytökseen). Kuitenkin taas muuttujia tuli ja Reco tuli meille vknlopuksi hoitoon, no eiköhä se siinä samassa mene.. sitten tuleekin ehkä jälkipainotteinen tämä viikonloppu.
Olen alkanut opettaan Nanalle myös sivulletulon takakautta ("kierrä"), ihan vain siksi että saattaa näyttää paremmalle kun on suht. pitkä koira joka ei ole kauhean vietikäs, eikä ketterä niin meidän etukautta sivulle tulo on vähä vaihtelevasti mitä sattuu.

Notes to myself:
Treenaa
-Luoksetulo,
en ole vielä päättänyt otanko sen nyt mun eteen, etukautta sivulle vai takakautta sivulle tässä. Pitäisi alkaa päättämään. Ehkä hylkään kuitenkin toistaiseksi haaveet eteen-tulemisesta, se on vielä niin vaiheessa ja pitkällä matkalla törmää herkästi...
-Jäävät,
erottelu toisista huolella. Ollaan nimittäin treenattu nyt BH:ta ajatellen liikkeestä istumista, jossa Nana meni herkästi maahan. Nyt kun on oppinut sen ja tein jääviä treeneissä niin eiköhän se sit jäänyt istumaan ku käskin maahan... Pitäisiköhän jättää istumisen treenit hetkeksi (ennen koetta) ainakin kokonaisena liikkeenä ja tehdä maahanmeno ja seisominen kuntoon...
-Seuraaminen,
viettiviettivietti ja seuraa. Ei mitään muuta kun koiralle motivaatiota lisää. Sitten toki taas aloin miettimään, että miten otan sen nyt tässä sivulle ja miten teen käännökset. Ehkä pitäisi ottaa täyskäännös vasemmalle, mutta ennen koetta tehdä paljon pallopalkkaa käännösten jälkeen jotta sais käännöksiin viettiä enemmän, kun kontakti lähtee niin herkästi niissä. Ompa taas vaikiaa.
-Luoksepäästävyys,
olen nyt päättänyt ettei Nana saa enää kääntää päätään kun tuomari tulee koskettamaan sitä. Saa katsoa tuomaria kun tulee kohden, muttei haistella tuomarin kättä sitten ku se rapsuttaa/koskee Nanaa. Ei siinä mitään eihän se liiku tai mitään muutakaan virhettä tee, mutta en vaan tykkää sitä ku se pyörittää päätä niinkö pöllö.
-Paikallaolo maaten,
käy siihen vai maahan... olen alkanut opettaa Nanaa ettei paikallaolossa saa mennä lonkalle (joskus olen sen tyhmänä hyväksynyt ja tavaksihan se jäi). Mutta saako sen valmiiski siihen mennessä, olen nyt käynyt korjaamassa koiran jos se menee ja sen lisäksi tehnyt hiukka lyhyempiä pätkiä, jotta se ei kerkeäisi mennä että pääsen palkkaan oikeasta suorituksesta. Ois meillä toinenkin käsky tähän "käy" on vapaamuotoinen makoilu, missä Nana sais mennä lonkalle. Ehkä käytän tätä käskyä sit kokeessa jos ei ole saatu tuota toista varmaksi siihen mennessä.

Saapi nähä mitä tullee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti