perjantai 11. marraskuuta 2011

Sairausta sairauden perään.

Nanahan tosiaan ei ole maailman tervein saksanpaimenkoira yksilö. Ollaan n. 6kk ikäisestä asti pohdittu ongelmaa nimeltä ihottumat...
Tyypillisin ihottuma (Nanalle) on ollut nivusissa, sekä "kainaloissa" oleva punoitus johon sitten tulee ensimmäisenä pikkurillinpäätä pienempiä nirhaumia, jotka hetken päästä muuttuvat ruviksi ja niitä tulee lisää sitä mukaan kuin vanhat häviää. Tämä vaihe yleensä on kestänyt n. kuukauden. Ensimmäisellä kerralla hoidettiin vain Virbacin EpicSooth shamppoolla pesemällä, se auttoi ja ajattelin että oli vain joku hetkellinen ihottuma johtuen ilmasta. Sama ongelma kuitenkin palasi, jolloin eläinlääkärin diagnoosia en tarkalleen muista, epäiltiin kuitenkin mahdollisesti allergiaa (tässä vaiheessa Nana oli n. 1v ikäinen ja söi Barffia). Hoidettiin kortisonipiikillä, jonka jälkeen kortisonitabletteja, megaderm-rasvahappovalmistetta ja taas pesua EpicSoothilla. Näillä oireet menivät ohitse, ollaan siis tässävaiheessa ratkaistu miten saadaan OIRE kuntoon, muttei syytä.
Tämän jälkeen Nanalla on ollut n. 1v 5kk iässä uudestaan sama, joka kerkesi häipyä ennen kuin päästiin eläinlääkäriin. Hoidin sitä silloin pesulla Virbacilla.
Noo eiköhän taas n. 2 vuoden iässä tuli TAAS sama ihottuma, tällä kertaa pahempana kuin kertaakaan aikaisemmin (Nana oli siirrettu syömään Joseran SensiPlussaa). Vein piskin eri eläinlääkärille, nyt otettiin ihosta teipillä näytteet jossa näkyi bakteeritulehdusta, otettiin myös verikoe allergiatestejä varten. Hoidoksi laitettiin pesu Megaderm-shampoolla, AllerdermSpot tippoja, sekä antibiootti kuuri. Näillä ongelma meni taas ohi, mutta iho ei ole vieläkään ns. täydellinen.
Positiivista on se, että allergia testit näyttivät negatiivistä (tämä siis se laajakirjoinen testi). :)
Nyt viimeviikolla, Nana oli ollut koululla häkissä mun lukiopäivän ajan. Kun haen koiran niin se oli sitten häkin kopissa(?) nuollut itselleen takareiteen melkein kämmenen kokoisen alueen ihan karvattomaksi ja punoittavaksi. Putsailin aluetta betadinellä ja saatiin viikonpäähän el.lääkäri aika. Nyt sitten on tuomiona taas bakteeritulehdus, syystä että en tiedä. Saatiin hoidoksi erilaista shampoota ja Fusiderm-salvaa laitettavaksi ongelmakohtaan.

Voin kertoa että kylläpä taas nakertaa... ://

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti