keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Treenejä ja kuulumisia

Nana jäi toko SMmien jälkeen ansaitulle viikon treenitauolle. Antaa koiran vähän nollata ja rellestää, nyt ei tarvi totella hetkeen. Ohjaajan mielessä taas hyppii jo tulevat kisakentät yms.

Kertailen vähän meidän tilannetta eri lajien kohdalla....
TOKO
-Kaksi ALO1-tulosta saatu, joten tavoitteena on kolmas ykköstulos ja sitä myöten koulutustunnus TK1.
Ennenkun raahaudumme kokeeseen treenaan seuraamisen käännöksiä, jotta ne saadaan tiukemmiksi ja, ettei Nana "unohdu jonnekkin" seuraamisen täyskäännöksissä niinkuin teki SM-kokeen vapaana seuraamisessa.
-Tavoitteena startata AVOssa joskus.
-Tätä varten silmätikuksi nouto, mikä meillä yhäkin on toivottoman surkea. Pääosin johtuu ohjaajan laiskuudesta, sekä koiran inhosta pitää kapulaa sievästi.
-Kaket on ihan hyvällä mallilla, Nana tekee taas omaan tuttuun tasainen suorittaja tyyliinsä. Nousee istumaan ja menee maahan kun näin sanotaan, ei liiku paikaltaan. Eihän asennonvaihdot mitään salamannopeita hypähdyksiä ole, mutta Nanan tyyli on mikä on enkä itse jaksa sen enempää vaatiakkaan.
-Luoksetulon pysäytys on vielä hiukan kesken, en vaadi Nanalta mitään "täydestä laukasta hypähdys etujalkojen varaan" pysähtymistä, koska tahdon säästellä sen kyynäriä. Eli minulle riittää, kun se aloittaa pysähtymisen heti käskyn saatuaan ja pysähtyy muutaman askeleen jälkeen. Ottaa muutaman askeleen jos annan käskyn ja käsimerkin. Pelkällä käskyllä tai käsimerkillä hiukan enemmän, mutta en ole vielä päättänyt kumpaa alan käyttämään.
JÄLKI
-Sujuu nyt ihan hyvin. Herkkuja on n. joka viidennellä askeleella.
-Mun täytyy itse harjoitella paljon liinankäyttöä, että osaan jarruttaa koiraa oikein. Sekä ohjaamista, että osaan toimia oikein kun koira tekee "virheen".
-Alkanut jopa maistua pikkuhiljaa, jollekkin muulle kuin puulle :)
HAKU
-Nappulan suosikkilaji. Ilmaisuksi saatiin haukkuilmaisu, kun rakas avopuolisoni sai Nanan opetettua haukkumaan!
-On tehnyt paljon ilmaisutreenejä, nyt jo siten että maalimies on löytynyt helposta piilosta. Ongelmana on ollut se, että Nana "ei kunnioita" vieraita ihmisiä ja alkaa herkästi hyppäämään maalimiestä päin haukkuessaan. Onneksi siitäkin ollaan jo pääsemässä eroon.
-Hakee hyvin metsässä, ei enää onneksi lähde riistan hajujen perään vaan etsii ihan maalimiestä. Myös sisällä toimii suhteellisen hyvin. Tykkään eniten siitä, että lähtee juuri siihen suuntaan kun ohjaan sitä.
ESINE-ETSINTÄ
-Nana ymmärtää mistä on kyse ja tykkääkin etsimisestä.
-Nykyään esineinä voin huoletta käyttää myös hanskaa, pipoa, lompakkoa yms. Kunhan koira on saanut hiukan leikkiä sillä ensin. Vierailla leluilla jotka ovat tutun muotoisia (esim.pallo) Nanan ei tarvitse leikkiä. Mutta esineitä hakiessa ei jotenkin tajua ottaa suuhun, jos ei ole nähnyt sitä ennen. Mutta uskon, että lähtee tuomaan niitäkin kunhan saa varmuutta kaikenlaisten tavaroiden kantamiseen.
AGILITY
-Ollaan tehty vähän huvikseen "höpöhöpö-aksaa" Nanan kanssa niin että rimat on olleet hypyissä n. 10 cm korkeudella maasta.
-Nana tykkää tehdä aksaa, mutta en ole oikein vaivautunut opettamaan sille mitään irtoamisia tms. Joten päätin, että alan huvikseen opettaan sille erilaisia ohjauksia ja irtoamisia kunhan tulen takaisin Kannukseen.

Tuntuu kauhean kivalta, kun nyt ainakin toistaiseksi kaikki lajit sujuu jotenkin, eikä tarvitse myydä maita eikä mantuja kun palaa käpy. Kyllä se on ihan totta, että kun ikää tulee lisää niin kummasti koirakin muuttuu eikä kaikkea enää tarvitse vääntää rautalangasta.
Ihana hieno Nappula, kyllä on paljon opittu ja koettu tämän karvakaverin kanssa ja paljon on vielä edessäpäinkin!
-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti