keskiviikko 15. elokuuta 2012

Treenailua

Paluu kouluun ja arkeen on iskenyt mulle ja Nanalle. Eli takaisin Kannuksessa. Mulla on koulualueella häkki, jossa Nana viettää mun koulupäivät sillonko ei oo mukana. Nyt sain vihdoinkin aikaiseksi viritellä pressun Nanan ja viereisen häkin väliin, toivon mukaan se vähentää Nanan rähjäämistä ja kyttäämistä. Onneksi sillä on sentään kauimmainen häkki, niin ei ole niin paljon actionia sen ympärillä.

Tässä jaksossa meil on ohjelmassa paljon treenailua. Tiistaina mentiin maastoon, hakuilemaan. Nana teki muutamia ilmaisutreenejä, jotka sujui oikein mallikkaasti.... Ainoa ongelma on maalimiestä päin hyppiminen, joka pitäis saada jollain fyysisellä esteellä karsittua pois. Koiran kieltäminen/alas töniminen ei kuulemma ole hyvä tapa opettaa tätä, koska muuten se oppii että hyppääminen on aluksi sallittua ja kun tönäistään alas aletaan haukkumaan.
Ideoita tähän oli esim. kuusenoksat maalimiehen edessä, ettei sen tekis mieli hypätä sitä päin - sitä kokeillaan siis ensikerralla. Nyt kokeiltiin, että maalimies pitää jo valmiiksi polvea siinä edessä, mutta ei Nana välittänyt siitä mitään.

Tänään oli toko-tasot. Jotka meni kerrankin hyvin, yleensä jännitän samanlailla kun ennen koetta ja Nana ressaa siitä. Nyt en edes jännittänyt paljoa. Näytettiin seuraamista, luoksetulon pysäytys ja kaket. Mistään ei oikeastaan tullut varsinaisia haukkuja.
Seuraavia treenikohteita ovat:
 - Apujen poistaminen kun pyydän koiran perusasentoon (jolloin siis itse "teen koiralle tilaa" ja käännän hiukan vasenta olkapäätä taakse)
- Luoksetulon pysäytyksessä koiran pitäisi reagoida hiukan nopeammin.
- Kakeissa Nanan pitäis nousta hiukan pystympään istumaan.
Mutta aika vähän sanomista, motivaatio pysyi koiralla hyvin ja osasin itse olla ressaamatta pienistä! Hyvä me!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti