torstai 9. elokuuta 2012

Ukkoja ehtimässä



Eli hakutreeneistä oli kyse. Oon ollut hyvin laiska tämän lajin suhteen nyt koko kesän, eikä siis olla kertaakaan käyny kunnolla treenaamassa (ennenkuin tänään).
Ja on se treenaaminenki ollut vähän vaikeaa, ku oon seilannut ympäri Suomea, eikä oikeastaan ole sellaista "hakuporukkaa", jonka kanssa kävis treenailemassa. Ilmaisua ollaan toki harjoiteltu, mutta siihenkin tarvisi paljon paljon paljon vieraita maalimiehiä.

Tänään kuitenkin käytiin parin kaverin kanssa treenailemassa hakua. Nanalle tehtiin eka kierroksella 3 ilmaisutreeniä. Ensin kaikki maalimiehet hiukan haukutti ja leikitti koiraa. Sitte maalimies lähti metsään -> saadaan koira hyvään vireeseen kun on "näkölähtö", koira kävelytetään hetken matkaa pois ja maalimies menee tällä välin piiloon. Sen jälkeen päästän koiran ettimään maalimiehen ja maalimies palkkaa koiran noin 5 hyvän haukun jälkeen.
Nana oli ihan hyvä, oli tosi kiinnostunut maalimiehistä ja haukkui leikkiessä hyvin. Metsässä kaksi maalimiestä joutui antamaan apukäskyn, jotta koira hoksasi alkaa haukkumaan ja yhdellä kerralla alkoi itse hyvin haukkumaan. Yhdellä kerralla myös lopetti jostain syystä haukun kesken, jolloin maalimies joutui antamaan toisen apukäskyn. Siitä se lähtee, ei olla vielä ilmaisua treenattu itse hakemisen yhteydessä niin paljon.
Sitten toisella kierroksella tein vielä yhden ihan "oikean" hakupiston, jolla maalimies palkkasi Nanan ruoalla. Sekin meni hyvin, en tiedä saiko koira jostain näköhavainnon maalimiehestä, mutta juoksi kuitenkin oikeastaan suoraan maalimiehen luokse kun lähetin sen hakemaan.

Muuten treenailu onkin ollut aika tottis ja jälkipainotteista. Esine-etsintä ja haku ovat siis "painotus"lajit kun koulut taas alkaa ensiviikolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti